Paella

Geluk en plezier deel je samen

WIST JE DAT?….

….Paella van oorsprong uit Valencia komt? …Het nog steeds hét nummer één gerecht is op een willekeurige zondagmiddag in Spanje? Paella staat voor gezelligheid, familie en bij elkaar zijn. Traditioneel wordt paella op houtskool bereid met basis ingrediënten zoals kip, konijn, slakken, snijbonen en garaffóns; een echt boeren gerecht dus. Wij Nederlanders visualiseren altijd een paella met dopwerwten, kippepootjes en rijkelijk gedecoreerd met gambas en citroen; een paella die door de jaren heen internationaal is geworden maar deze paella staat ver af van een authentieke Valenciaanse paella. 

WIST JE DAT?…

…Arroz bomba de beste paellarijst is en zijn oorsprong vindt in Valencia. Natuurpark Albufera in de provincie Valencia staat niet alleen bekend om natuur in haar meest pure vorm maar is ook een oase omgeven door rijstvelden, water, groen en vogelfauna. Eigenlijk heel on-Spaans aangezien Spanje voornamelijk bestaat uit bergen en een droog landschap. Wandelingen en boottochtjes in Albufera zijn er om volledig tot rust te komen en juist hier vindt de Valenciaanse gastronomie zijn oorsprong. Arroz bomba heeft zijn DOP kwaliteits keurmerk met recht verdiend.

Dit mag je niet missen

NPO3  

Keuringsdienst van Waarde 

Een mooi verhaal over de échte authentieke Spaanse paella.

FAMILIE VAN DE PAELLA

Fideuà 
paella op zijn catalaans 

olijfolie
ui, 2 teentjes knoflook
pimentón de la Vera
guindilla, laurier
groene paprika
500 gram fideos
500 gram calamaris
12 gamba’s
paar mosselen
verse visbouillon
vleestomaten
zout en peper

UITGELICHT

Zarzuela 
vis en zeevruchten 

olijfolie
ui, 2 teentjes knoflook
laurier, ñora
groene paprika
bloem
zeeduivel of kabeljauw
300 gram mosselen
12 gamba’s
8 langoutina’s
inkvisringen
verse visbouillon
6 tomaten
aardappels
verse rozemarijn en peterselie
peper en zout

I love paella

WAT KUN JE VAN ONS VERWACHTEN?

Kooktheater 

Het bereiden van paella is een vorm van kunst en happening tegelijkertijd. Wij van I love paella maken er een serieus feestje van. Living the artistic way!

Lees meer

Paella maaltijdbox

Paella heeft een sociaal aspect en kan nu ook door jou met onze maaltijdbox in huiselijke kring worden bereid. Maak het je makkelijk en steel de show.!

Lees meer

Workshop enzo

Familieaangelegenheid, teambuilding of feestje? Een kookworkshop doet het altijd goed en is binnenkort bij ons te boeken. Succes verzekerd!

Lees meer