Wijnproeverij DO Penedès

Wijnproeverij DO Penedès


Evenementgegevens


PROGRAMMA

Ben  je ook een wijnliefhebber? Wil je meer weten over een specifieke wijnregio? Of wil je gewoon gezellig samen zijn met andere wijnliefhebbers? Reserveer dan bij ons een wijnproeverij en laat je alles uitleggen door onze Catalaanse wijnspecialist.

In samenwerking met Alegre Import organiseren wij elke laatste donderdag van de maand wijnspijsproeverijen met een knipoog op een bijzondere locatie. Gedurende de workshop met originele en verrassende thema’s leer je alles over wijn en elke maand wordt een andere Catalaanse wijnregio uitgelicht. Beleef een heerlijke, leerzame en bovenal gezellige proeverij voor € 37,50 p.p. Je kunt je al vanaf 1 persoon inschrijven en hoeft voor deze proeverij absoluut geen wijnkenner te zijn. Laat je door ons verrassen en meevoeren naar het rijke Catalaanse leven.

PRIJS

De kosten voor een wijnproeverij bedragen € 37,50 en zijn inclusief bijpassende hapjes

GIFT CARD

Verras je partner, familie, kennis of collega met een exclusieve wijnproeverij. Bestel hier je gift card.

Wijnproeverij DO Penedès 4 juni start 19.00 uur

Locatie:  4DEX Spieringweg 635, 2141 ED Vijfhuizen

 

Wat kun je verwachten?

  • Presentatie van 6 verschillende wijnen uit één uitgelicht Catalaans wijngebied
  • Uitleg over de regio en uitleg over de wijnen
  • Proeven van prachtige wijnen en/of cava met bijpassende hapjes
  • Een ongedwongen sfeer, gezellig samenzijn en een ultieme beleving
  • Mooie producten met een verhaal

DO Penedès, land van Cava  en moderne wijnbouw

Wijnland Penedès gaat zo’n 27 eeuwen terug in de tijd en nodigt je uit om het verleden en heden te ontdekken in één van de meest oude wijnbouwgebieden in de Mediterranee. Op een open en wijd gebied tussen Barcelona en Tarragona vind je DO Penedès vanaf de Mediterrane zee tot aan de bergen landinwaarts. De invloed van de zon en de Mediterrane zee maken van de Penedès een ideaal wijngebied. Bergen beschermen tegen de koude noordenwind en de hooggelegen wijnvelden leveren perfecte druiven met voldoende zuren. DO Penedès is de pionier in koude vergisting en roestvrijstalen fermenteatietanks. Haar kalkrijke bodem, het microklimaat en de Mediterrane zee leveren Penedès de ideale condities voor de wijnlandbouw.

Mis het niet, een workshop met een knipoog waar kennis en gezelligheid hand in hand gaan.