De kunst van paella

Geluk en plezier deel je samen

De kunst van paella

Wie denkt aan de Spaanse keuken heeft al snel paella in gedachten. Een buitenlands gerecht wat prima past bij ons Hollanders aangezien wij dol zijn op een eenpansgerecht. Een samensmelting van een ietwat exotisch maar vooral praktisch gerecht.

Paella is een boerengerecht en vindt zijn oorsprong in Valencia. Slakken en konijn en alles wat het land voortbrengt vormde van oudsher de basis voor een rijk gevulde paella. Paella zorgde voor de invulling van de primaire levensbehoeften. Genieten met vrienden en familie van simpele en niet bewerkte producten van het land maakt van paella zoveel meer dan slechts een maaltijd.

De kunst van het bereiden van een authentieke paella zit hem allereerst in de ingrediënten. Mooie en eerlijke streekproducten en daarbij een relaxte en ontspannen mentaliteit, want voor het maken van een paella moet je niet willen haasten. Paella is een streekgerecht dat vele lokale varianten kent en er is niet één manier, of de beste manier om paella te maken. De creatieve kookliefhebber zal zich wellicht uitleven op zijn eigen recept. Zolang de basis, de ‘sofrito’ , mooie ingrediënten en geduld maar aanwezig zijn, kan iedereen een goeie paella bereiden.

Paella maken is bij uitstek een sociaal gebeuren. Waar de recepten in Spanje van dorp tot dorp verschillen, is dat sociale aspect overal hetzelfde. Mensen gaan er samen de hele dag voor zitten en bereiden eten voor heel veel mensen. Paella maken en paella eten doen je met elkaar.

KORTOM; PAELLA HEEFT ALLE INGREDIËNTEN VOOR EEN MINDFULNESS LEVEN!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *